Sunday, June 12, 2011

GAHARU-Pelaburan yang menguntungkan!

Assalamualaikum w.b.t.

Pada hari ini saya ingin berkongsi maklumat mengenai gaharu.


Gaharu berasal daripada perkataan sanskrit 'Agaru' yang bererti kayu berat yang mempunyai damar atau resin. Damar ini mengahasilkan aroma yang harum apabila dibakar.
Gaharu mempunyai banyak kegunaan. Dianatarnya, ia digunakan untuk upacara keagamaan dan tradisionl oleh China dan Jepun. Ia turut digunakan bagi tujuan perubatan serta minyak wangi.


Penggredan Gaharu

Gred A Super : RM 25,000.00 perkilogram
Gred A : RM 20,000.00 perkilogram
Gred B : RM 18,000.oo perkilogram
Gred C : RM 15,000.00 perkilogram
Gred D : RM 8,000.00 perkilogram
Gred E : RM 3,000.00 perkilogram
Lain-lain Gred : RM 500.00-RM 1000.00 perkilogram
Gaharu Racik : RM 5.00-100.00 perkilogram
Beberapa faktor lain yang diambil bagi tujuan penggredan Gaharu adalah:

1- Warna
2- Ketebalan
3- Panjang
4- Bentuk dan Saiz
5- Bau
6- Ketumpatan


SESIAPA YAN BERMINAT UNTUK MEMBELI BENIH GAHARU, ANDA BOLEH HUBUNGI SAYA [Abdull Rahim: 019-2467067] dengan harga RM10 sebatang.

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI